vrijdag 21 januari 2011

Slapeloosheid- Slaapcursus!

Van de website Somnio.eu -aanbieders van slaapcursussen voor mensen met last van slapeloosheid:

Somnio Online Slaapcursus is gebaseerd op de Cognitieve Gedragstherapie voor Insomnie (CGT-I). De online therapie is geschikt voor patiënten die lijden aan chronische slapeloosheid.

Onze slaapcursus ‘Stoppen met slaapmiddelen’ biedt naast de slaaptherapie begeleiding bij het afbouwen van slaapmiddelen
Wat is de optimale therapie voor slapeloosheid?
Het National Institute of Health (NIH) in de VS heeft in een Consensus and State of Science Conference geconcludeerd dat de CGT-I de meest effectieve en blijvende oplossing is voor chronische insomnie. Deze conclusies zijn gebaseerd op een 'evidence-based' analyse. Ook bij slapeloosheid als comorbiditeit bij psychiatrische patiënten blijkt CGT-I effectief te zijn.
Hoe effectief is Somnio?
De effecten van Somnio zijn vergelijkbaar met face-to-face CGT-I. Bij de computerondersteunde internettherapie wordt het CGT-I-behandelingsprotocol compleet toegepast en strikt aangehouden. Tegelijkertijd past de slaapcoach de opdrachten en adviezen aan de specifieke behoeften van de patiënt aan. Alle informatie die tussen patiënt en slaapcoach wordt uitgewisseld is altijd raadpleegbaar op de beveiligde web-pagina.

De effecten van de Somnio Online Slaapcursus voor insomnie zijn gepubliceerd:
NSWO artikel effecten Somnio behandeling (2006)
Presentatie effecten Somnio behandeling op Amerikaanse conferentie (2008)
NSWO presentatie effecten Somnio behandeling voor verschillende insomnie sypmtomen (2008)
Hoe kan ik een patiënt doorverwijzen?
U kunt patiënten direct verwijzen naar de Somnio slaapcursus. Zij kunnen zich via de website direct aanmelden voor de slaapcursus of een email sturen naar info@somnio.nl. Voor kosten en vergoedingen raadpleeg de Aanmelden pagina.
Hoe lang duurt de Somnio slaapcursus?
De cursus ‘Beter slapen’ (slaaptherapie zonder extra begeleiding bij het stoppen met slaapmiddelen) omvat acht consulten en neemt iets meer dan acht weken in beslag. De cursus ‘Stoppen met slaapmiddelen’ omvart tien consulten en duurt iets meer dan 16 weken. De effecten van de CGT-I zijn langdurig. Patiënten kunnen de adviezen na afloop van de behandeling zelf verder toepassen.
Waar en wanneer?
De slaapcursus vindt plaats via internet en is wereldwijd toegankelijk. Er zijn geen wachtlijsten. Uw patiënt kan direct beginnen.
Patiëntenbrochures
Wij sturen u graag patiëntenbrochures over Somnio toe. Neem hiervoor contact met ons op. U kunt de brochures ook downloaden:
Slaapcursus voor Chronische Slapeloosheid
Slaapproblemen en Vrouwen
Slaapproblemen bij Ouderen
Meer informatie
Voor meer informatie voor verwijzers kunt u volgende brochures downloaden:
NSWO artikel effecten Somnio behandeling (2006)
Presentatie effecten Somnio behandeling op Amerikaanse conferentie (2008)
NSWO presentatie effecten Somnio behandeling voor verschillende insomnie sypmtomen (2008)

Geen opmerkingen: